Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  30/01/2019
Data da última atualização:  30/01/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  POLISELI, C.; VERONEZZI, G.; MEURER, E.; HOFFMANN-CAMPO, C. B.; NUNES, E. O.; GAZZONI, D. L.
Afiliação:  UEM; AUTOR; UEM; CLARA BEATRIZ HOFFMANN CAMPO, CNPSO; ESTELA DE OLIVEIRA NUNES, CNPSO; DECIO LUIZ GAZZONI, CNPSO.
Título:  Anthocyanins and its influence in the color of soybean flowers.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: ANNUAL MEETING OF THE INTERNATIONAL SOCIETY OF CHEMICAL ECOLOGY - ISCE, 34., 2018, Budapest, Hungary. Abstract book... [London]: ISCE, 2018.
Páginas:  p. 278.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Antocianina; Extração; Soja.
Thesaurus Nal:  Anthocyanins; Color; Extraction; Soybeans.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/191635/1/p-278-AbstractBookISCE2018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO39224 - 1UPCRA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  03/09/2020
Data da última atualização:  03/09/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CASTANHEIRA, D. T.; BARCELOS, T. R.; GUIMARÃES, R. J.; CARVALHO, M. A. de F.; REZENDE, T. T.; BASTOS, I. dos S.; CRUVINEL, A. H.
Afiliação:  DALYSE TOLEDO CASTANHEIRA, UFLA; THALES RESENDE BARCELOS, UFLA; RUBENS JOSÉ GUIMARÃES, UFLA; MILENE ALVES DE FIGUEIREDO CARVALHO, CNPCa; TIAGO TERUEL REZENDE, UNIVERSIDADE JOSÉ DO ROSÁRIO VELLANO; ISADORA DOS SANTOS BASTOS, UFLA; ARTHUR HENRIQUE CRUVINEL, UFLA.
Título:  Agronomic techniques for mitigating the effects of water restriction on coffee crops.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Coffee Science, v. 14, n. 1, p. 104 - 115, jan./mar. 2019
DOI:  https://doi.org/10.25186/cs.v14i1.1542
Idioma:  Inglês
Notas:  Projeto 109 (Concafé).
Conteúdo:  Water restriction significantly affects coffee (Coffea arabica L.) production. The study of a few agronomic techniques that optimizes water use can generate technologies for mitigating the effects of climatic variations on coffee crops. The aim in this study was to indicate agronomic techniques that mitigate the effects of water restriction on coffee crops. For this end, we analyzed the morphophysiological changes in coffee plants cultivated in a greenhouse with different types of fertilizers and soil conditioners and under two levels of irrigation. The evaluations were performed 130 days after planting, assessing the morphological and physiological characteristics of the plants. We also quantified soil moisture in the different treatments. The water restriction expressively hindered plant growth. The use of controlled release fertilizers and soil conditioners, especially coffee husk, is indicated for mitigating water restriction in coffee crops.
Thesagro:  Coffea Arábica; Mudança Climática; Relação Água-Planta.
Thesaurus NAL:  Climatic zones; Water use efficiency.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215755/1/2-2019-Agronomic-techniques.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1404 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional